Lavian ja Kiikoisten apteekeista yksilöllistä ja lämminhenkistä palvelua

Lavian ja Kiikoisten apteekit tarjoavat asiantuntevaa, yksilöllistä ja lämminhenkistä palvelua kuntalaisille, mökkeilijöille ja ohikulkijoille. Olemme pitäneet asiakkaistamme huolta jo yli sata vuotta, vuodesta 1916 lähtien.

Ota yhteyttä

Lavian apteekki

Tampereentie 3, 38600 Lavia

040 756 3820

 

Avoinna:
arkisin klo 9–17
la ja su suljettu.

Kiikoisten apteekki

Taitajantie 1, 38360 Kiikoinen

040 756 2642

 

Avoinna:
arkisin 9–17
la ja su suljettu.

Lavian apteekki

Lavian sivuapteekki sijaitsee kylän sydämessä. Lähistöltä löytyvät pankki, ruokakauppa ja muut palvelut. Terveysasemakin on kiven heiton päässä. Varsinkin kesällä kylä herää eloon mökkiläisten saapuessa kesän viettoon. 

Kiikoisten apteekki

Kiikoisten sivuapteekki palvelee nykyaikaisissa, valoisissa tiloissa Kiikoisten ABC -aseman yhteydessä. Apteekkiin on helppo poiketa vaikka ohikulkumatkalla auton tankkauksen yhteydessä.

 

Tiilimäen apteekki

 

Tiilimäen apteekki on Lavian ja Kiikoisten apteekkien uusi pääapteekki, joka avasi ovensa Satasairaalan tiloissa 9.5.2022. Tiilimäen apteekki palvelee kaikkia apteekkipalveluita tarvitsevia. Voit noutaa lääkkeesi kätevästi sairaalakäyntisi yhteydessä ennen kotimatkaa. Löydät apteekkimme Satasairaalan E-rakennuksesta, lasten- ja naistensairaalan katutasosta. Apteekki on auki ma-pe 8.30-17, la-su suljettu. Apteekin edessä maksuton asiakaspysäköinti. Tervetuloa asioimaan myös Tiilimäen apteekissa!

 

 

Täyden palvelun apteekit

Apteekkimme ovat täyden palvelun apteekkeja, joista saat kaikki tarvitsemasi apteekkipalvelut helposti ja nopeasti. Apteekkeihin on helppo tulla ja auton saa kätevästi parkkiin suoraan oven eteen. Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökuntamme opastaa lääkkeiden ja itsehoitotuotteiden oikeaoppisessa käytössä ja auttaa löytämään juuri sinulle oikeat tuotteet apteekkiemme tuotevalikoimasta. Valikoimistamme löytyvät kaikki tavallisimmat apteekkituotteet; reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet, ravintovalmisteet, vitamiinit, apteekkikosmetiikka, sidetarvikkeet, hygieniatuotteet sekä monet muut tuotteet. Pyrimme kehittämään ja laajentamaan tuotevalikoimaamme jatkuvasti asiakkaidemme tarpeiden ja toiveiden pohjalta.

Osa Laatuapteekit-ketjua

Apteekkimme kuuluvat Laatuapteeki-ketjuun ja oma asiakaslehtemme ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Apteekeistamme saat myös säännöllisesti ilmestyvän apteekkien asiakaslehden, Terveydeksi!-lehden. Lehden näköisversiota pääset lukemaan täältä.

Ajankohtaista

Apteekki ja koronavirus

 

Rokotukset koronavirusta vastaan ovat hyvässä vauhdissa. Varovaisuutta on kuitenkin edelleen noudatettava, kunnes suurin osa suomalaisista on rokotettu. Huolehditaan edelleen suojaetäisyyksistä ja käsihygieniasta ja käytetään maskeja julkisilla paikoilla viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Suosittelemme maskin käyttöä myös apteekissa, silloin kun oma terveydentila sen sallii. Pyritään kaikki yhdessä toimillamme siihen, että voisitte mahdollisimman turvallisesti asioida apteekissamme ja että henkilökuntamme pysyisi terveenä voidakseen palvella teitä.

 

Jos olet flunssaoireinen tai epäilet, että olet voinut altistua koronavirukselle, pyydäthän tervettä henkilöä asioimaan apteekissa puolestasi. Jos asiointi paikan päällä apteekeissamme ei ole mahdollista, palvelemme myös puhelimitse. Toimitamme ostokset halutessasi suoraan kotiin Lavian ja Kiikoisten alueella.

 

Luotettavaa ja ajantasaista tietoa koronaviruksesta saat osoitteesta www.thl.fi.

 

 

Kaksi tapaa asioida apteekissa toisen puolesta

 

Koronaviruspandemian aikana on tärkeää huomioida ja auttaa muita. Jos läheiselläsi on todettu tai hänellä epäillään koronavirustartuntaa tai hän kuuluu riskiryhmiin, voit huolehtia lääkeostoista hänen puolestaan.


Voit asioida apteekissa toisen puolesta, jos mukanasi on potilaan Kela-kortti tai potilasohje. Voit myös valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi apteekissa. Valtakirjan voi antaa paperisena tai sähköisenä. Paperinen valtakirja on voimassa vain siinä apteekissa, johon valtakirja on annettu, sähköinen valtuutus toimii kaikissa apteekeissa.


Kun olet antanut sähköisen valtuuden, puolestasi asioiva henkilö ei tarvitse Kela-korttiasi tai potilasohjettasi apteekissa käydessään. Riittää, että hän todistaa oman henkilöllisyytensä, kertoo asioivansa puolestasi ja antaa henkilötunnuksesi.

 

Miten annan sähköisen valtuuden?

 

Voit antaa sähköisen valtuuden Väestörekisterikeskuksen ylläpitämässä Suomi.fi-verkkopalvelussa.

 

1. Mene www.suomi.fi -verkkopalveluun ja valitse sieltä Valtuudet.

2. Tunnistaudu pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

3. Valitse ”Anna valtuus”.

4. Seuraa palvelun ohjeita. Valitse Valtuusasiat-listalta "Apteekkiasiointi".

 

Toisen valtuuttamiseen tarvitset hänen nimensä ja henkilötunnuksensa. Valtuus on voimassa kaikissa apteekeissa valitsemasi ajanjakson, korkeintaan 25 vuotta. Valtuuksia voivat antaa vain täysi-ikäiset henkilöt. Palvelussa voit myös peruuttaa antamasi valtuuden.

 

Miten pystyn asioimaan sähköisellä valtuudella toisen puolesta?

 

Kun asioit valtuutettuna toisen henkilön puolesta, tarvitset hänen henkilötunnuksensa. Oma henkilöllisyytesi tarkistetaan passista, henkilökortista tai ajokortista, Kela-kortti ei riitä. Voimassaolevan valtuuden myötä apteekki saa käyttöönsä kaikki asioinnissa tarvittavat tiedot reseptikeskuksesta ja Kelasta. Lääkkeiden ostamisen lisäksi pystyt myös pyytämään reseptin uusintaa tai mitätöintiä sekä saamaan resepteistä yhteenvedon.

 

Helpotusta lapsen lääkkeiden hakemiseen

 

Huoltajuustiedot saadaan apteekissa näkyviin väestötietojärjestelmästä ilman erillistä valtuutusta ja huoltajat pystyvät hoitamaan lapsensa apteekkiasioita ilman lapsen Kela-korttia. Apteekissa on oltava mukana oma henkilöllisyystodistus ja lisäksi on tiedettävä lapsen henkilötunnus.

Käy myös tutustumassa Lavian apteekin Facebook-sivuun, jolle päivitämme ajankohtaisia lähiapteekkisi tapahtumia ja tarjouksia!

 

Tervetuloa asioimaan oman kylän apteekkiin Laviaan ja Kiikoisiin!

Matkahuollon ja PostNordin pakettipiste

Lavian apteekin yhteydessä toimii Matkahuollon ja PostNordin pakettipisteet. Tervetuloa asioimaan meillä myös pakettiasioissa!

Meille on helppo tulla

Sekä Lavian apteekki että sivuapteekkimme Kiikoisissa ovat palveluksessasi kaikissa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä apteekkiasioissa.

 

Meiltä saat yksilöllistä ja asiakaslähtöistä palvelua jokaisella käynnilläsi. Mikäli sinulla on kysyttävää palveluistamme, ota yhteyttä.