044 240 1200 info@toipumo.com

Toipumo - elämäsi mahdollisuus

Olisiko aika pysähtyä ja arvioida omaa tilannettasi?

Tuntuuko, että päihteet hallitsevat elämääsi?

Älä menetä toivoasi! Olemme tukenasi!

Hallitseeko päihteidenkäyttö elämääsi?

Soita 044 240 1200 

Kunnioitamme ihmistä itsenään

Älä menetä toivoasi! Olemme tukenasi!

Uuvutko riippuvaisen kanssa?

Soita 044 240 1200 

Huolehdimme myös läheisistä

Älä menetä toivoasi! Olemme tukenasi!

Oletko huolissasi työntekijästäsi?

Soita 044 240 1200 

Matalan kynnyksen arviointijaksot

TOIPUMO – päihdekuntoutusta myötätunnolla

Toipumo on täysi-ikäisten miesten ja naisten sekä heidän läheistensä hoitoon erikoistunut päihdekuntoutuspaikka. Toimimme luonnonkauniilla paikalla,  joen varrella Sonkajärven Aittokoskella.

Olet tervetullut Toipumoon arviointi- ja kuntoutusjaksoille käyttämistäsi päihteistä tai niiden yhdistelmistä riippumatta.

Toipumon henkilökunnan laaja osaaminen ja ammattitaito mahdollistavat monidiagnoosiasiakkaiden hoidon. Olet tervetullut meille vaikka sinulla olisi päihdeongelman lisäksi esim. masennusta, ahdistusta, paniikkihäiriö tai kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Toipumossa kuntoutus perustuu ihmisen kunnioittamiselle, myötätunnolle ja 12 askeleen toipumisohjelman ammatilliselle soveltamiselle. Käytämme työmenetelmänä myös realiteettiterapiaa.

Toipumossa hyödynnämme ammatillisen osaamisen lisäksi kokemuksellisuutta. Hoitohenkilökunnassamme kohtaat ammattilaiset, joista useimmilla on myös omaa toipumiskokemusta riippuvuudesta. Kuulet erilaisia näkökulmia riippuvuuksista sekä toipumiskokemuksista. Tiedämme, että jokaisella on oma toipumispolkunsa!

Emme käsittele päihderiippuvuuttasi selkärangattomuutena tai moraalisena vajavuutena, vaan sairautena josta voi toipua. Olet tervetullut meille juuri sellaisena kuin olet tässä hetkessä – olemme sinun puolellasi.

Toipumon ajatuksia riippuvuuksista:

Toipumo on toinen kotini ja perheeni

Toipumo on toinen kotini ja perheeni

TIENI Toipumoon kävi opintojeni kautta. Olin ollut töissä katkolla, lastensuojelussa, kunnan sairaalan psykiatrisella puolella ja Päiväkeskus Pysäkki Ry:n toiminnanohjaajana. Psykiatrisella työkaverini oli Antti Loimalahti ja kuulin, että hän oli puuhaamassa...

lue lisää
Toipumo ottaa vastaan oireettomia päihdekuntoutujia

Toipumo ottaa vastaan oireettomia päihdekuntoutujia

Toipumossa reagoitiin heti, kun koronasta alettiin uutisoida. Teimme asiakkaille ja henkilökunnalle ohjeistukset käsihygieniasta ja riskien välttämisestä. Ainakin vielä toistaiseksi Toipumon asiakkaat ja henkilökunta ovat terveitä ja oireettomia. Lääkärillämme Antti...

lue lisää
”Päihdeongelmaisen läheiset jäävät usein yksin”

”Päihdeongelmaisen läheiset jäävät usein yksin”

Vastaava sosiaalityöntekijä Susanna Rissanen on mukana järjestämässä päihdekuntoutuskeskus Toipumon läheisviikonloppuja. Idea läheisviikonloppuihin syntyi, kun Rissanen ja muut Toipumon työntekijät keskustelivat siitä, kuinka yksin päihdeongelmaisten läheiset jäävät....

lue lisää
Miten raitis ”nollaa” päänsä?

Miten raitis ”nollaa” päänsä?

Ennen kuin raitistuin kolme vuotta sitten, minulla oli tapana ”nollata” työpaineet ja arjen murheet vetämällä säännöllisesti tuhdit humalat. Moni on kysynyt, miten nollaan nykyään, kun en enää juo.

lue lisää

Jätä viesti tai soita 044 240 1200

6 + 2 =